Hoteluri in Baia Mare | Alege hotel din Baia Mare

descriere.ro
Alege destinatia:

foto la hotelul Lotus din Baile Felix
Hotel Lotus 5*

wellness & tratament

foto la hotel Ensana din Sovata
Hotel Ensana 4*

wellness & tratament

foto la hotelul Clermont din Covasna
Hotel Clermont 4*

wellness & tratament

Newsletter
Email
Trimite
Home » 

Hoteluri in Baia Mare

Hoteluri Baia Mare
foto Baia Mare
Galerie Foto
Municipiul Baia Mare, resedinta Judetului Maramures, este un important centru urban din nord-vestul Romaniei. Orasul este situat in partea vestica a judetului. Datorita pozitiei sale geografice avantajoase (amplasarea pe DN 1C, drumul principal de legatura Cluj Napoca - Dej - Satu Mare), Baia Mare intruneste atributele unui insemnat nod rutier si feroviar, constituind punctul de convergenta pentru localitatatile din imprejurimi. Chiar daca are numai 160.000 locuitori Baia Mare este un oras cunoscut prin profilul industrial cara s-a remarcat inca din 1934 cand a fost construit Combinatul chimico-metalurgic Pheonix, principalul agent economic alaturi de Regia Autonoma a Plumbului si Zincului.

Baia Mare este amplasat in zona de cultura a castanului comestibil, fiind si din acest punct de vedere atractiv. Primele informatii scrise cu privire la Baia Mare ne infatiseaza un centru minier dezvoltat, cu aspect de oras medieval, cu forme proprii de organizare si conducere caracteristica localitatilor libere din acea vreme, fiind supus numai autoritatii centrale ale statului. Intr-un document din anul 1411 este pomenita pentru prima data Monetaria Baia Mare, unul dintre cele mai vechi si vestite ateliere de acest fel din Transilvania.

Cele mai importante puncte de atractie turistica din Baia Mare sunt monumentele de arhitectura medievala : Biserica de lemn, Biserica Sfanta Treime, Casa ,,Iancu de Hunedoara'', Turnul Stefan, Localul Monetariei, Turnul Macelarilor, Vechiul han al orasului etc. Pe langa acestea in timp au fost construite si alte cladiri de interes major in zona : Biserica Ortodoxa Romana, Catedrala ,,Adormirea Maicii Domnului'', Casa de Cultura, Sediul Prefecturiii judetene Maramures si teatrul Dramatic.

Hoteluri din Baia Mare, oferte recomandate:

Hotel Ambasador Baia Mare  

foto Hotel Ambasador - Baia Mare
Galerie foto hotel
Hotel Ambasador este situat in centrul orasului Baia Mare si dispune de 19 camere (single, duble, matrimoniale) si 2 apartamente (Aristocratic-2 camere si Prezidential-3 camere). Toate spatiile de cazare sunt dotate cu TV - cablu, frigider-minibar, aer conditionat, conexiune internet si telefon.
Alte facilitati gasite la hotel Ambasador: restaurant ( 120 locuri pe 2 nivele ), room service, club-caffee ,,Ramses'' decorat in stil egiptean, cabinet stomatologic, centrala proprie, sala de sport, terasa (40 locuri), sala multifunctionala (120 locuri), sauna, masaj, fitness, salon de frumusete si parcare interioara.
Sala multibunctionala este dotata cu: sonorizare, microfoane mobile, TV color, flipchart si proiectare pe perete tip ecran.... detalii oferte
 

vacante meridiane
reduceri de sezonspecial la Baile Felix 2022, reduceri

Hotel Nufarul 3*

wellness & tratament

oferte speciale la Poiana Brasov, Rizzo Boutique
Hotel Rizzo Boutique 4*

oferte speciale la Balvanyos 2022, reduceri
Hotel Grand Balvanyos 4*Descriere pe Pinterest


Descriere.ro este detinut si operat de Meridian Travel S.R.L.