Hoteluri in Sighisoara | Alege hotel din Sighisoara

descriere.ro
Alege destinatia:

foto la hotelul Lotus din Baile Felix
Hotel Lotus 5*

wellness & tratament

foto la hotel Ensana din Sovata
Hotel Ensana 4*

wellness & tratament

foto la hotelul Clermont din Covasna
Hotel Clermont 4*

wellness & tratament

Newsletter
Email
Trimite
Home » 

Hoteluri in Sighisoara

Hoteluri Sighisoara
foto Sighisoara
Galerie Foto
Sighisoara (in germana Shassburg, maghiara Segesvar) este localitatea cu cel mai vechi statut orasenesc din Transilvania (1517) si este asezat in centrul tarii, la 65 km de Sibiu, 121 km de Brasov si 328 km de Bucuresti. Sighisoara este al doilea oras din judetul Mures ca marime fiind declarat municipiu.

Centrul istoric al orasului este foarte bine mentinut tinind cont de faptul ca Sighisoara este printre putinele cetati locuite din sud estul Europei. Acesta este unul dintre motivele pentru care Sighisoara a fost declarata in 1999 monument protejat fiind pe lista patrimoniului mondial al UNESCO, alaturandu-se , astfel, altor edificii de o importanta mondiala. In ultimii ani au fost lansate proiecte in vederea restaurarii caldirilor din oras cat si pentru sprijinirea turismului in zona.

Arhitectura orasului a fost influentata de necesitatile vremurilor trecute, astfel au fost inaltate ziduri de protectie in jurul orasului devenind in timp o cetate cu o importanta deosebita in Transilvania. Cladirile din interiorul cetatii sunt o imbinare de elemente gotice, renascentiste si baroce  in timp adaugandu-se si stilurile Rococo, Neogotic, Goticul venetian si Secesion. Se remarca Casa cu cerb a patriciatului, Casa Venetiana - locuinta primarului, Casa Vlad Dracul, a autoritatilor orasului, a corpului de paza si pentru oaspeti. Cresterea numarului populatiei si a fortei economice a dus la construirea Biserici din Deal cel mai important monument al orasului si a patra ca importanta intre bisericile gotice ale Transilvaniei) si a Bisericii Manastirii.

O mare parte a faimei orasului de astazi se datoreaza celei mai cunoscute personalitati istorice de la noi voievodul Vlad Tepes, supranumit Dracula, fiu al voievodului Tarii Romanesti Vlad Dracu. Legenda creata se bazeaza pe calitati si actiuni straine celebrului voievod. Totul are ca punct de plecare pedepsele exemplare aplicate de Vlad Tepes care au fost amplificate de amatorii de senzational de publicatii si filme cu vampiri, incepand de la sfarsitul secolului al XIX-lea pana in prezent. Tatal lui Vlad Tepes a locuit intre anii 1431-1436 in orasul-cetate Sighisoara astfel a aparut ideia ca Vlad Tepes s-a nascut in acest oras. Celebrul Dracula a trecut prin Sighisoara in ultima perioada a scurtei sale domnii in Tara Romaneasca (1476). Celebra este in Sighisoara Casa Vlad Dracul in care domnitorul a locuit o vreme.

Turnul, este un alt edificiu remarcabil unde pot fi vazute: ceramica din epoca bronzului, vase rituale dacice, ceramica romana, instrumente medicale si famaceutice din timpul celebrului farmacist Andreas Bertram (1670) si din timpul Mariei Tereza, mobilier variat, mecanisme de inchidere a portilor cetatii, arme, un exemplar din primele ceasuri de perete, realizat in secolul XVI in sud-vestul Germaniei, precum si evolutia mecanismului ceasului din turn, existent din secolul XVI, cu figuri ce reprezinta zeitati romane pentru fiecare zi din saptamana. Din 1992 in fiecare vara se organizeaza  Festivalul de Arta Medievala la care participa mii de invitati (peste 20.000 vizitatori in cele 3 zile de festival in 1998) din toate colturile lumii, trupe de teatru, dans si muzica romanesti si straine.

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Sighisoara, relaxare & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.

Hoteluri din Sighisoara, oferte recomandate:

Hotel Rex Sighisoara  

foto Hotel Rex - Sighisoara
Galerie foto hotel
Hotel Rex este situat la doar 10 min. de centrul oraului medieval Sighisoara si dispune de 28 camere duble si 2 apartamente dorate cu: baie proprie, minibar, Tv.

Alte facilitati de care veti beneficia la Hotel Rex: room service, spalatoria, bar, acces internet, parcarea cu paza. Sala de conferinta a complexului are o capacitate de 150 de locuri iar la restaurant si pe terasa (120 locuri) puteti servi gama bogata de preparate culinare atat traditionale cat si internationale.

Pensiunea Baier Hoff Sighisoara  

foto Pensiunea Baier Hoff - Sighisoara
Galerie foto hotel
Pensiunea Baier Hoff este situata in imediata apropiere a Cetatii Sighisoarei si dispune de 6 camere spatioase si confortabile dotate cu : baie proprie si TV satelit.

Cladirea pensiunii a fost construita cu multi ani in urma de catre comunitatea sasilor si facea parte dintre constructiile Orasului de Jos al Scaunului Sighisoarei care erau primele obstacole in calea invadatorilor cetatii. Restaurarea cladirii s-a facut respectandu-se in cea mai mare parte vechea infatisare.

Aici veti gasi admosfera si intimitatea de care aveti nevoie pentru ca sejurul dvs. sa fie unul de neuitat. Ospitalitatea gazdelor dvs., confortul ridicat cat si preturile rezonabile fac din pensiunea Baier Hoff una dintre atractiile principale din orasul medieval Sighisoara.... detalii oferte

Pensiunea Casa cu Cerb Sighisoara  

foto Pensiunea Casa cu Cerb - Sighisoara
Galerie foto hotel
Casa Cu Cerb, situata in centrul Cetatii medievale din Sighisoara, este una dintre cele mai vechi cladiri din Cetate. Denumirea se datoreaza picturii murale exterioare, reprezentand un cerb in marime naturala.In cursul timpului a suferit numeroase schimbari, fiind restaurata complet intre anii 1997-2001 (fundatia Messerschmitt - Munchen) si a primit destinatia  de centru cultural romano - german. Casa Cu Cerb dispune de18 locuri de cazare, camere duble si single dotate cu: baie proprie cu vana, telefon, televizor, minibar.

Alte facilitati ale pensiunii: restaurant, cafenea, cofetarie, bar cu colectie de vinuri alese, sala de conferinta (40 locuri). La cerere se organizeaza excursii interne (legenda Dracula, etc), partide de vanatoare de sezon.... detalii oferte
 

vacante meridiane
reduceri de sezonspecial la Baile Felix 2022, reduceri

Hotel Nufarul 3*

wellness & tratament

oferte speciale la Poiana Brasov, Rizzo Boutique
Hotel Rizzo Boutique 4*

oferte speciale la Balvanyos 2022, reduceri
Hotel Grand Balvanyos 4*Descriere pe Pinterest


Descriere.ro este detinut si operat de Meridian Travel S.R.L.