Hoteluri in Bazna | Alege hotel din Bazna

sejururi montane
Alege destinatia:

foto la hotelul Lotus din Baile Felix
Hotel Lotus 5*

wellness & tratament

foto la hotel Ensana din Sovata
Hotel Ensana 4*

wellness & tratament

foto la hotelul Clermont din Covasna
Hotel Clermont 4*

wellness & tratament

Newsletter
Email
Trimite
Home » 

Hoteluri in Bazna

Hoteluri Bazna
foto Bazna
Galerie Foto
Bazna este asezata intr-o vale cu clima blanda, in nordul Sibiului. Statiunea este o asezare saseasca care s-a conturat intre anii 1270 si 1272. La sfarsitul secolului al IV - lea  s-a construit in mijlocul asezarii o cetate fortificata ( in jurul bisericii ) pastrata in bune conditii pana in zilele noastre. Acest lucru a fost posibil si datorita faptului ca in aceasta zona nu au fost consemnate batalii sau atacuri asupra cetatii.  In imediata apropiere a satului a luat fiinta statiunea balneara cu acelasi nume care pastreaza arhitectura specific saseasca a zonei.

Clima acestor meleaguri este favorabila activitatilor balneare dar si turistice. Statiunea incanta in primul rand prin pozitionare, izolarea ( ferita din toate partile de vanturi ) devenind in timp o minunata binefacere, datorita naturii inconjuratoare cu dealuri line acoperite cu paduri magnifice. Premizele infintarii statiunii au fost create inca din secolul al XVII - lea cand au fost descoperite aici zacaminte de gaz.

Existenta apelor minerale pe aceste meleaguri au facut obiectul unor lucrari interesante, Rudolf Rothens amintind de acestea in ,,Memorabilae Europae' (1749) iar dr. Klaus in studiul ,,Izvoare tamaduitoare din monarhia austriaca' face referire la binefacerea apelor din Bazna. Astfel, in 1814 izvoarele de ape minerale de la Bazna trec in proprietatea bisericii evanghelice din localitate, fiind supuse unor anlize chimice iar in luna noiembrie se hotareste construirea unui stabiliment balner. In 1905 a fost angajat primul medic al statiunii, s-a infiintat o farmacie si a inceput productia de sare de Bazna, numita ,,Victoria''.

In 1907 geologul Ludovic Mrazec, explica originea apelor minerale si a namolului. Factorii naturali secundari ai statiunii sunt reprezentati de mediul inconjurator, prin peisajul pitoresc care indeamna la drumetii cat si prin amenajarea parcului din statiune ce constituie un ideal loc de plimbare si de relaxare. Parcul este alcatuit dintr-o mare varietate de specii de arbori raspanditi pe o suprafata de cca. 20 hectare, in care predomina coniferele si foioasele.

Pentru vacanta dvs. va pregatim sejur de vara- toamna- iarna 2020, oferte speciale la hoteluri din Bazna, relaxare si tratament & reduceri la cele mai populare unitati de cazare.

Hoteluri din Bazna, oferte recomandate:

Hotel Expro Bazna  

foto Hotel Expro - Bazna
Galerie foto hotel
Hotel Expro este situat in micuta statiune balneara Bazna si dispune de 50 locuri de cazare repartizate in 6 camere single, 18 camere duble si 4 apartamente. Spatiile de cazare sunt dotate cu: baie prorpie, minibar, Tv., radio.

Alte facilitati de care veti beneficia la hotel Expro: restaurant ( 80 locuri ), doua baruri ( 65 locuri ) si un salon de servire a micului dejun ( 50 locuri ).
In cadrul complexului functioneaza o baza de tratament (120 locuri) dotata cu cabinete de kinetoterapie, electroterapie, parafina, masaj, dus scotian, impachetari cu namol, bai galvanice, sala de fitness, sauna si piscina acoperita cu apa sarata. Servicii complementare: room service, inchirieri jocuri distractive, spalat-calcat, safe, servicii de xerox si fax, inchiriere echipament sportiv.

Pentru agrement sunt amenajate terenuri de tenis, baschet, volei, piscina acoperita cu apa sarata, piscina in aer liber, sala de fitness, sauna, existand si posibilitatea efectuarii unor excursii in zona. Ambianta in cadrul complexului este deosebita putand satisface cele mai exigente gusturi, oferta fiind diversificata (tratament, afaceri, odihna si agrement).... detalii oferte
 

vacante meridiane
reduceri de sezonspecial la Baile Felix 2022, reduceri

Hotel Nufarul 3*

wellness & tratament

oferte speciale la Poiana Brasov, Rizzo Boutique
Hotel Rizzo Boutique 4*

oferte speciale la Balvanyos 2022, reduceri
Hotel Grand Balvanyos 4*Descriere pe Pinterest


Descriere.ro este detinut si operat de Meridian Travel S.R.L.