Hoteluri in Bistrita | Alege hotel din Bistrita

descriere.ro
Alege destinatia:

foto la hotelul Lotus din Baile Felix
Hotel Lotus 5*

wellness & tratament

foto la hotel Ensana din Sovata
Hotel Ensana 4*

wellness & tratament

foto la hotelul Clermont din Covasna
Hotel Clermont 4*

wellness & tratament

Newsletter
Email
Trimite
Home » 

Hoteluri in Bistrita

Hoteluri Bistrita
foto Bistrita
Galerie Foto
Situat in partea nordica a Romaniei la poalele Muntilor Bargaului, orasul Bistrita este resedinta judetului Bistrita-Nasaud avand de 87.000 locuitori. Prima atestare documentara dateaza din 1264. Din acea perioada Bistrita cunoaste o dezvoltare economica prin practicarea mestesugaritului si a comertului. Nesiguranta vremurilor determina ridicarea zidurilor cetatii, astfel ca in anul 1465 orasul avea 18 turnuri si bastioane aparate de mestesugarii orasului grupati in bresle. In aceasta perioada Bistrita devine unul din cele mai importante orase din Transilvania alaturi de Sighisoara si Sibiu.

Biserica gotica cu turnul de 75 de metri domina si astazi orasul fiind o dovada a puternicei dezvoltari in secolele trecute. Constructia acestei biserici a inceput in 1470, si a durat aproape 100 de ani. Alte edificii ale vremii sunt : fosta biserica a minoritatilor din secolul al XIII-lea, complexul comercial Sugalete, Casa Argintarului ridicata in secolul al XVi-lea, Zidurile vechii cetati a Bistritei si Turnul dogarilor - unul din bastioanele de aparare ale orasului. Centrul vechi al orasului aminteste, prin arhitectura  sa,  de infloritorea Bistrita din secolele trecute.

Potentialul turistic al judetului Bistrita-Nasaud este extrem de bogat. Zona montana este vizitata de turisti care iubesc drumetiile, odihna si sporturile. In nord se afla muntii Rodnei (2303m) si Tibles, iar in est muntii Bargaului si Calimani.  O mare parte a judetului este asezata pe bazinul superior al raului Somesul Mare. Zona carstica a Muntilor Rodnei include cateva pesteri de o mare valoare speologica: Pestera Zanelor, Pestera Izvorul Tausoarelor (cea mai adanca pestera din Romania), Pestera Jgheabul lui Zailan.

Puncte de interes turistic sunt, de asemenea: statiunea Sangeorz-Bai cu ape minerale medicinale si de masa, zona Piatra Fantanele cu castelul-hotel "Dracula", zona Colibila cu lacul artificial si barajul situat pe raul Bistrita, Valea Vinului, Parcul Dentrologic Arcalina cu numeroase plante autohtone si exotice si Iezerele Bumbaiescului, Lacurile Taul Petros, Taul Lala Mare.

In judet se gasesc, de asemenea, numeroase monumente istorice si arhitecturale. Interesante descoperiri arheologice pot fi vizitate la Ardan, Bistrila, Coldau, Dumitrita, Saralel cat si ruinele cetatilor Ciceu si Rodna. Printre monumentele arhitectonice ale judetului mentionam bisericile de lemn de la Sarata, Silivasu de Campie, Spermezeu, Salcuta, Tigau, Zagra, bisericile evanghelice de la Henna, Dipsa, Bistrita cat si zona ,,Sugalete'' datand din secolele XV-XVI.

Hoteluri din Bistrita, oferte recomandate:

Hotel Castel Dracula Bistrita  

foto Hotel Castel Dracula - Bistrita
Galerie foto hotel
Hotel Castel Dracula este pozitionat in depresiunea din Muntii Bargaului, in Piatra Fantanele, la 1116 m. altitudine. Construit in stilul unei case medievale in 1983 hotelul dispune de 140 locuri de cazare repartizate in 3 apartamente si 62 camere cu 2 paturi. Spatiile de cazare dispun de baie proprie, telefon si TV. La restaurantul hotelului (100 locuri), crama (40 locuri) sau pe terasa (40 locuri) puteti incerca a gama variata de preparate culinare atat traditionale cat si internationale. Datorita climatului tonic, cu aer puternic ozonat si cu cel mai ridicat continut de iod in atmosfera din toata tara, a peisajului de o frumusete rara cat si a serviciilor la un inalt grad de calitate,

Doriti sa va petreceti Sarbatorile de Iarna la Piatra Fantanele?
Solicitati din timp ofertele de Craciun & Revelion 2017 la Castel Dracula 3*!


Hotelul Castel Dracula este cel mai cautat din zona. De aici se pot organiza drumetii: pe vechiul drum al romanilor din Muntii Bargaului, Magura Calului, Stanca de la Piatra Fantanele, Dealul Zimbrului - belvedere. Iarna sunt amenajate partii de schi, sanius cat si plimbari cu saniile trace de cai in muntii din imprejurimi.... detalii oferte
 

vacante meridiane
reduceri de sezonspecial la Baile Felix 2022, reduceri

Hotel Nufarul 3*

wellness & tratament

oferte speciale la Poiana Brasov, Rizzo Boutique
Hotel Rizzo Boutique 4*

oferte speciale la Balvanyos 2022, reduceri
Hotel Grand Balvanyos 4*Descriere pe Pinterest


Descriere.ro este detinut si operat de Meridian Travel S.R.L.