Hoteluri in Mures | Alege hotel din Mures

descriere.ro
Alege destinatia:

foto la hotelul Lotus din Baile Felix
Hotel Lotus 5*

wellness & tratament

foto la hotel Ensana din Sovata
Hotel Ensana 4*

wellness & tratament

foto la hotelul Clermont din Covasna
Hotel Clermont 4*

wellness & tratament

Newsletter
Email
Trimite
Home » 

Hoteluri in Mures

Hoteluri Mures
foto Mures
Galerie Foto
Orasul Tirgu Mures este asezat in centrul tarii, la intalnirea Campiei Transilvaniei cu Valea Muresului si Valea Nirajului. Inca din 1300 (prima atestare documentara) aceste meleaguri au fost recunoscute ca fiind foarte importante pentru regiunea Transilvaniei, aici desfasurandu-se anual mai multe targuri. In jurul acestor targuri secuii (aceea parte a populatiei maghiare ce si-au castigat dreptul de a trai liber) si-au construit mici asezari formand localitatea cu numele Forum Siculorum (Targ al Secuilor). Datorita numarului din ce in ce mai mare de negoturi desfasurate aici localitatea a cunoscut o mare dezvoltate. Astfel, la 29 aprilie 1616, principele Transilvaniei Bethlen Gábor ridica asezarea la rang de oras regal sub denumirea Marosvasarhely (maghiarii), Neumarkt am Mieresch (germanii) sau Agropolis (targul cerealelor - grecii).

O lunga perioada de timp orasul a gazduit resedinta scaunului de Mures (forum de conducere zonal) cat si a Dietei Transilvaniei (memorabila este declararea libertatii confesionale de pe teritoriul Principatului Transilvaniei din 1571). Intre anii 1605 - 1652 judele Borsos Tamas a initiat construirea cetatii orasului cat si a altor cladiri de o valoare arhitecturala deosebita. Orasul s-a remarcat si datorita dezvoltarii unui centru cultural cultural important. In 1492 a fost infiintata prima scoala (in incinta manastirii franciscane) iar in 1956 un colegiu al bisericii calviniste - reformate.

Odata cu deschiderea tipografiei (1786) viata culturala a orasului se anima. Un rol important in dezvoltarea orasului a avut-o groful Teleki Laszlo care, cumparand cea mai veche casa cu etaj din oras si renovand-o, a amenajat aici primul muzeu cat si prima biblioteca (peste 60.000 volume).

O alta constructie deosebita a orasului este Palatul Culturii (construit intre anii 1911-1913) remarcabil atat prin decoratiunile exterioare (acoperis din majolica) cat si prin cele interioare. Holul interior (45 m lungime) este realizat din marmura de Carrara si delimitat de doua oglinzi impozante venetiene. Mozaicul, basoreliefurile, frescele si vitraliile au fost realizate de renumiti artisti ai vremii (Korosfoi-Kriesch Aladar, Kallos Ede, Nagy Sandor, Thoroczkoi-Wigand Ede si Roth Miksa). Palatul Culturii gazduieste astazi: Filarmonica de Stat, Biblioteca Judeteana Mures, Muzeul de Arta, Galeriile de Arta, Expozitia permanenta a Muzeului de Istorie etc.

Catedrala ortodoxa reprezinta un alt punct de atractie al orasului. Proiectata de Iosiv Vlad in stil bizantin (1934), catedrala se remarca prin grandoarea ei cat si prin decoratiunile interioare (finalizate in 1986).

Obiective turistice din zona Sighisoara (57 km), Sovata (54 km), Sangeorgiu de Mures (6 km - bai sarate cu cel mai bogat continut de iod din Europa), Zau de Campie (rezervatie de bujor de stepa si helestee) si Toplita (97 km - bai termale).

Pentru vacanta dvs. va pregatim oferte de pprimavara- vara- toamna 2020, oferte speciale, hoteluri din Mures, selectii cazare si relaxare in cele mai populare unitati de cazare.

Hoteluri din Mures, oferte recomandate:

Hotel Apollo Sangeorgiu de Mures Mures  

foto Hotel Apollo Sangeorgiu de Mures - Mures
Galerie foto hotel
Hotel Apollo din Sangeorgiu de Mures este situat la 3 km. distanta de orasul Targu Mures, cu acces la drumul national DN15 directia Reghin. Asezat pe o suprafata de 13 ha, complexul Apollo este amenajat in stil clasic si are in dotare 35 spatii de cazare la 4* (1 apartament Executive, 6 camere Junior Suite, 18 camere duble cu doua paturi, 10 camere duble cu pat matrimonial) si 30 spatii de cazare la 3* (4 apartamente, 8 suite, 12 camere duble cu doua paturi, 6 camere duble cu pat matrimonial). Dotari spatii cazare 4*: aer conditionat, seif, minibar, uscator de par, baie proprie, cabina de dus cu hidromasaj, televizor LCD satelit, internet WI-FI, telefon acces international, detectoare de fum. Pentru un confort sporit Junior Suite sunt echipate cu jacuzzi, iar apartamentul Executive dispune de un living amenajat cu masa de birou si televizor plasma, baie spatioasa dotata atat cu cabina dus cu hidromasaj cat si cu jacuzzi. Dotari spatii ... detalii oferte

Hotel Continental Mures  

foto Hotel Continental - Mures
Galerie foto hotel
Hotel Continental din Tirgu Mures este situat in centrul orasului in imediata apropiere a Teatrului National si dispune de 111 camere (22 camere cu pat matrimonial, 85 camere duble, 2 camere triple si 2 apartamente). Toate spatiile de cazare sunt dotate cu: baie proprie, minibar, uscator de par, telefon, internet,TV cablu iar 20 de camere sunt dotate cu aer conditionat.

Alegeti sa va cazati in Tirgu Mures la hotel Continental si veti beneficia si de: restaurant ( 180 locuri ) unde puteti incerca preparate clasice internationale cat si preparate traditionale ardelenesti, salon pentru servirea micului dejun ( 80 locuri ), terasa, bar, 2 sali de conferinta dotate cu flipchart, retroproiector si ecran de proiectie, salon de frumusete/barbier si parcare.... detalii oferte
 

vacante meridiane
reduceri de sezonspecial la Baile Felix 2022, reduceri

Hotel Nufarul 3*

wellness & tratament

oferte speciale la Poiana Brasov, Rizzo Boutique
Hotel Rizzo Boutique 4*

oferte speciale la Balvanyos 2022, reduceri
Hotel Grand Balvanyos 4*Descriere pe Pinterest


Descriere.ro este detinut si operat de Meridian Travel S.R.L.