Hoteluri in Balea Lac | Alege hotel din Balea Lac

sejururi montane
Alege destinatia:

foto la hotelul Lotus din Baile Felix
Hotel Lotus 5*

wellness & tratament

foto la hotel Ensana din Sovata
Hotel Ensana 4*

wellness & tratament

foto la hotelul Clermont din Covasna
Hotel Clermont 4*

wellness & tratament

Newsletter
Email
Trimite
Home » 

Hoteluri in Balea Lac

Hoteluri Balea Lac
foto Balea Lac
Galerie Foto
Zona turistica Balea Lac este situata in Muntii Fagaras (o parte importanta din lantul Muntilor Carpati). Regiunea este foarte cunoscuta datorita celei mai dense retele hidrografice din tara (lacuri glaciare: Avrig 2011 m, Caltun 2147m, Doamnei 1865 m , Balea 2034 m etc). Apele din acest masiv in zona sibiana a Fagarasilor formeaza o serie de cascade: cascada Moasei, cascadele Avrigului, cascada Serbotei, cascada Balea.

Accesul la lacul Balea este usurat de existenta transfagarasanului, asfaltat in intregime. Schematic, masivul Fagaras este constituit dintr-o coama pricipala cu directia est-vest, iarna fiind accesibil numai dinspre Sibiu pana la Balea Cascada iar de aici se ajunge la Balea Lac cu telecabina. Lacul Balea este situat la obarsia Curtisoarei, la altitudinea de 2034 m si are 360 m lungime si 11 m adancime. Este unul dintre cele mai frumoase si mai mari lacuri din Romania. In jurul lacului, 100 de hectare de teren au fost declarate rezervatie stiintifica cu numeroase plante (floarea de colt, macul galben , etc. ) si animale ocrotite (capra neagra, rasul, acvila de munte etc.). In apropierea lacului sunt construite cateva cabane iar din ianuarie 2006 functioneaza si un hotel din gheata ( unicat in Romania ).

Balea Lac este cautata mai ales pentru drumetiile care incanta orice impatimit al muntelui prin peisajul existent cat si prin posibilitatea alegerii unor trasee care sunt o adevarata provocare. Mediul ambiental incantator face posibila practicarea unor activitati de agrement extrem de diverse. Pe timp de iarna practicarea sporturilor pe schiuri (coborare, slalom, fond etc.) se realizeaza pe numeroasele partii naturale care inconjoara cabana. Data fiind functionalitatea telecabinei care face legatura cu Balea Cascada (1234 m.) sunt posibile coborari pe traseu de peste 10 km. cu diferenta de nivel de 600 m. Pe suprafata inghetata a lacului ( peste 4 ha. ) se amenajeaza zone de luciu inghetat pentru hokey, curling si patinaj. Vara (iunie-septembrie) pe lac se poate practica canotajul.

Pentru a vizualiza oferte speciale la Balea Lac dati click pe link-urile de mai jos:

Hoteluri din Balea Lac, oferte recomandate:

Cabana Balea Lac Balea Lac  

foto Cabana Balea Lac - Balea Lac
Galerie foto hotel
Cabana Balea Lac este situata la o altitudine de 2034 m, pe peninsula ce inainteaza in lacul glaciar Balea, fiind inconjurata din trei parti de apa. Actuala cabana este reconstruita ( 2000 ) pe vechea cabana ( data in folosinta in 1904 iar in 1995 a fost distrusa intr-un incendiu ) si dispune de trei nivele. Camerele ( duble, camere cu 4-6 locuri, camere cu 10 locuri si apartament ) sunt situate pe nivelurile 1 si 2 si sunt dotate cu baie proprie, mobilier din lemn de rasinoase si paltin, cu vedere spre peisajul splendid inconjurator.

Alte facilitati oferite la cabana Balea Lac: receptie, bucatarie, restaurant amenajat in stil rustic, terasa, incalzire centrala, posibilitati de inchiriere : echipament sportiv, baby sky, scooter, materiale de orientare ( harti, pliante etc. ). In imdeiata apropiere a cabanei se pot practica activitati de agrement extrem de diverse. Pe timp de iarna practicarea sporturilor pe schiuri (coborare, slalom, fond etc.) se realizeaza pe numeroasele partii naturale care inconjoara cabana. Data fiind functionalitatea telecabinei care face legatura cu Balea Cascada (1234 m.) sunt posibile coborari pe traseu de peste 10 km. cu diferenta de nivel de 600 m. Pe suprafata inghetata a lacului ( peste 4 ha. ) se amenajeaza zone de luciu inghetat pentru hokey, curling si patinaj. Vara (iunie-septembrie) pe lac se poate practica canotajul. In imediata apropiere se afla una dintre cele mai salbatice rezervatii naturale cu un impresionant numar de capre negre, marmote, etc. care pot fi vazute de la mica distanta. Mediul ambiental incantator face posibila practicarea unor activitati de agrement extrem de diverse. Pe timp de iarna practicarea sporturilor pe schiuri (coborare, slalom, fond etc.) se realizeaza pe numeroasele partii naturale care inconjoara cabana. Data fiind functionalitatea telecabinei care face legatura cu Balea Cascada (1234 m.) sunt posibile coborari pe traseu de peste 10 km. cu diferenta de nivel de 600 m. Pe suprafata inghetata a lacului ( peste 4 ha. ) se amenajeaza zone de luciu inghetat pentru hokey, curling si patinaj. Vara (iunie-septembrie) pe lac se poate practica canotajul.
 

vacante meridiane
reduceri de sezonspecial la Baile Felix 2022, reduceri

Hotel Nufarul 3*

wellness & tratament

oferte speciale la Poiana Brasov, Rizzo Boutique
Hotel Rizzo Boutique 4*

oferte speciale la Balvanyos 2022, reduceri
Hotel Grand Balvanyos 4*Descriere pe Pinterest


Descriere.ro este detinut si operat de Meridian Travel S.R.L.