Hoteluri in Toplita | Alege hotel din Toplita

sejururi montane
Alege destinatia:

foto la hotelul Lotus din Baile Felix
Hotel Lotus 5*

wellness & tratament

foto la hotel Ensana din Sovata
Hotel Ensana 4*

wellness & tratament

foto la hotelul Clermont din Covasna
Hotel Clermont 4*

wellness & tratament

Newsletter
Email
Trimite
Home » 

Hoteluri in Toplita

Hoteluri Toplita
foto Toplita
Galerie Foto
Orasul Toplita este centrul cultural si economic al regiunii de nord din judeţul Harghita, este situat in nord-vestul Bazinului Ghergheni si este un important punct de legătură spre Statiunea Borsec. Raul  Mures cat şi afluenţii acestuia au format văi adânci în formaţiunile vulcanice care sporesc interesul pentru aceasta zona.

Fiind un oras mic Toplita va poate oferi posibilitatea de a va relaxa departe de agitatia cracteristica vietii urbane. Linistea, frumusetea peisajelor, bogatia florei si a faunei cat si multitudinea izvoarelor de apa minerala creaza un interes turistic din ce in ce mai mare fata de zona. Alte puncte de interes din jurul orasului sunt: Manastirea si Biserica Sf. Ilie (construita intre anii 1845-1847 la Stanceni si mutata in 1910 la Toplita; aici veti gasi si un muzeu), Biserica ortodoxa Ştefan cel Mare (1927) in apropierea careia sunt inmormantati soldati din primul si al doilea razboi mondial, Biserica de lemn din Moglaneşti (1710), Biserica reformată (1895) si Curtea Lazar (1829) care adaposteste in present un camin pentru copii.

Exisa aici  si alte posibilitati de recreere oferite de cele doua stranduri cu apa tremala. Strandul Bradesti, cunoscut si sub denumirea de Baile Banffy, este situat la 685 m altitudine si are suprafata totala de 17 ha. Debitul izvoarelor este de 4,7 l/s având o temperatură de 26,5 C. In jurul acestuia au fost construite o cabana, 70 casute, 3 bungalouri si terenuri de sport. Al doilea strand, Baile Urmanczy, a fost construit in 1959 langa Raul Mures (debit 7,8 l/s, temperatura apei 25 C). Cele mai importante localitati din apropierea Toplitei sunt : Statiunea Borsec (26 km), Gheorgheni (32 km), Miercurea Ciuc (97 km) si Targu Mures (104 km).

Hoteluri din Toplita, oferte recomandate:

Pensiunea Platon Toplita  

foto Pensiunea Platon - Toplita
Galerie foto hotel
Pensiunea PLATON este situata in Toplita, la 20 km de statiunea Borsec, 60 km de statiunea Durau, 45 km de Lacul Rosu, pe valea superioara a Muresului in depresiunea Giurgeului (M-tii Calimani, Giurgeu şi Gurghiu), la 2 km de centrul orasului in statiunea Bradul (Banffy) unde se afla un bazin cu apa termala (29 grade) deschis vara. Iarna functioneaza 2 partii de schi dotate cu teleschi si instalatie nocturna. Accesul la pensiune este facilitat de drumul asfaltat. Pensiunea dispune de 14 locuri de cazare (7 camere cu baie, incalzire centrala si TV). In cadrul pensiunii mai puteti gasi un bar, un biliard, o bucatarie complet utilata (acces gratuit), maşina spălat vase .... detalii oferte
 

vacante meridiane
reduceri de sezonspecial la Baile Felix 2022, reduceri

Hotel Nufarul 3*

wellness & tratament

oferte speciale la Poiana Brasov, Rizzo Boutique
Hotel Rizzo Boutique 4*

oferte speciale la Balvanyos 2022, reduceri
Hotel Grand Balvanyos 4*Descriere pe Pinterest


Descriere.ro este detinut si operat de Meridian Travel S.R.L.