Hoteluri in Timisoara | Alege hotel din Timisoara

descriere.ro
Alege destinatia:

foto la hotelul Lotus din Baile Felix
Hotel Lotus 5*

wellness & tratament

foto la hotel Ensana din Sovata
Hotel Ensana 4*

wellness & tratament

foto la hotelul Clermont din Covasna
Hotel Clermont 4*

wellness & tratament

Newsletter
Email
Trimite
Home » 

Hoteluri in Timisoara

Hoteluri Timisoara
foto Timisoara
Galerie Foto
Orasul Timisoara este situat in vestul campiei Banatului intre raurile Timis si Bega fiind unul dintre cele mai importante orase ale tarii. Orasul este o imbinare armonioasa intre centrul istoric si dezvoltarea care a avut loc periodic in jurul acestui centru. Astfel, cele mai vechi cladiri dateaza de la inceputul secolului al XVIII-lea, perioada in care in Europa lua avant stilul baroc.

Se presupune ca orasul a luat fiinta cu mult inainte de construirea acestor cladiri. Marturie in acest sens sta o parte din castelul Huniade care mai pastreaza pana in zilele noastre cat si numeroase scrieri care sunt datate din secolul al XIII - lea. Datorita pozitiei strategice (punct de lagatura intre Imperiul Austro-Ungar si estul Europei) Timisoara a cunoscut o dezvoltare rapida fiind construita in jurul orasului o forareata dorita de toti sultanii Imperiului Otoman (potrivit scrierilor cronicarului turc Mustafa Seldzade).

Cucerirea orasului de catre otomani (1551) a dus la schimbarea componentei etnice a orasului cat si la dezvoltarea comertului. Din 1716 orasul este sub dominatia Imperiului Austro-Ungar. Colonistii germani care au populat din ce in ce mai mult orasul au avut un rol foarte mare in dezvoltarea Timisoarei. Intre 1728 si 1761 au fost create pentru prima data pe albia raurilor Bega si Timis canale navigabile ceea ce a dus la dezvoltarea comertului fluvial. Tot in aceasta perioada a fost schimbat planul de fortificare a orasului potrivit noilor cerinte ale vremii, dublandu-se suprafata orasului fata de vechiul oras medieval.

Orasul - cetate era organizat in jurul a doua piete: cea militara sau Piata Paradei (astazi numita Piata Libertatii sau Piata Vechii Primarii) si Piata Iezuitilor ( Piata Sfintul Gheorghe ). Mai tarzui in nordul orasului a fost construita si Piata Unirii unde au fost ridicate Catedrala si Palatul Episcopial cat si Palatul Guvernatorului. La inceputul sec. al XIX - lea are loc industrializarea orasului ceea ce duce la aparitia: iluminatul public cu lampi cu gaz, conectarea orasului la reteaua europeana de cai ferate, transport public cu tramvaie trase de cai, aparitia telegrafului si a telefonului, inlocuirea podurilor de lemn cu cele de otel iar mai tarziu (1884) iluminarea orasului electric ( primul oras din Europa ) si aparitia tramvaiului electric (1899).

Intre 1890 si 1910 fortificatiile orasului au fost daramate fiind inlocuite cu parcuri, Timisoara fiind denumita si ,,Orasul Parcurilor'' sau ,,Orasul Florilor''. Intre cele doua razboaie mondiale orasul a cunoscut o dezvoltare remarcabila prin construirea mai multor institutii de cultura (Catedrala Mitropoliei si Teatrul National).

Dupa cel de-al II - lea razboi mondial industrializarea orasului ia avant ceea ce duce la aparitia unor cartiere, a multor intitutii de invatamant si cultura (scoli, muzee, teatre, sali de concert)  cat si a cresterii posibilitatilor de divertisment (terase, restaurante, barusi, discoteci, cluburi de noapte). Astazi Timisoara intruneste toate conditiile pentru a fi numit oras European.

Hoteluri din Timisoara, oferte recomandate:

 

vacante meridiane
reduceri de sezon



special la Baile Felix 2022, reduceri

Hotel Nufarul 3*

wellness & tratament

oferte speciale la Poiana Brasov, Rizzo Boutique
Hotel Rizzo Boutique 4*

oferte speciale la Balvanyos 2022, reduceri
Hotel Grand Balvanyos 4*



Descriere pe Pinterest


Descriere.ro este detinut si operat de Meridian Travel S.R.L.