Hoteluri in Marginimea Sibiului | Alege hotel din Marginimea Sibiului

sejururi montane
Alege destinatia:

foto interior Continental din Sibiu
Hotel Continental 4*

Craciun & Revelion 2018

foto exterior la hotelul Danubius din Sovata
Hotel Danubius 4*

Craciun & Revelion 2018

foto la hotel International din Sinaia
Hotel Internatiional 4*

Craciun & Revelion 2018

foto interior la Vila Economat
Vila Economat 3*

Craciun & Revelion 2018

Newsletter
Email
Trimite
Home » 

Hoteluri in Marginimea Sibiului

Hoteluri Marginimea Sibiului
foto Marginimea Sibiului
Galerie Foto
Marginimea Sibiului este situata in sudul Transilvaniei la poalele Muntilor Sibiului. Numele ,,margineni'' a fost dat locuitorilor satelor din judetele Sibiu, Hunedoara si Brasov deoarece locuiau intr-o zona de contact intre deal si munte pe vechea frontiera austro-ungara din sudul Transilvaniei. Aceasta zona este una agro-pastorala satenii avand ocupatia principala crestera animalelor.

In timpuri indepartate pastorii isi duceau turmele in cautarea pasunilor bogate pana dincolo de Dunare spre Constantinopol sau spre Adriatica, dincolo de Tisa in Polonia, iar spre rasarit pana in Caucaz, dovedind multa tenacitate si dorinta de cunoastere specifica acestor locuri. Astfel, in aceste sate se simte influenta diferitelor culturi. Cele mai renumite centre de oieri din aceasta zona au fost: Saliste - un vechi loc administrativ, de judecata, un centru al spiritualitatii marginenilor, Orlat, Rasinari - veche resedinta episcopala ortodoxa amplasata la mijlocul distantei dintre Sibiu si Paltinis si Poiana Sibiului - un sat intemeiat mai tarziu care a devenit foarte repede un centru important al oierilor. Dintre personalitatile locale care au marcat evolutia acestei zone, si nu numai, se remarca : Emil Cioran si Octavian Goga cat si 6 academicieni romani originari din Saliste.

Pe aceste meleaguri aveti posibilitatea sa gasiti: biserici vechi, muzee (Muzeul de la Sibiel - cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Europa, Muzeul satesc din Rasinari - cuprinde piese uzuale din ceramica, mobilier pictat, obiecte gospodaresti si mestesugaresti, Muzeul din Gales - colectie de costume populare, Muzeul parohiei Ortodoxe - cuprinde obiecte si carti vechi de cult si Muzeul culturii salistene - documente, carti,fotografii), case memoriale si cunstructii traditionale taranesti.

Cu timpul, Marginimea Sibiului a devenit un punct important al turismului rural romanesc, aici dezvoltandu-se numeroase pensiuni care va pot oferi conditiile necestare petrecerii unui sejur de neuitat. Admosfera tipic taraneasca, pastrarea intacta a traditiilor si obiceiurilor, ospitalitatea satenilor si posibilitatea relaxarii sau drumetiilor in muntii din imprejurimi maresc atractivitatea pentru aceste locuri.

Alte obiective turistice din zona: Cetatea Scurta din Orlat (construita in 1317), Moara de hartie din Orlat ( 1524 - cea mai veche din S-E Europei), Casa de copii din Orlat ( 1921 - cea mai veche din Romania), Cetatea Dacica de langa Tilisca, Biserica cetate din Cristian (1495), Biserica fortificata de la Dobarca (sec. XIII) si Cetatea de la Calnic (1250).

Pentru vizualizarea ofertelor speciale din Marginimea Sibiului dati click pe link-urile de mai jos:

Hoteluri din Marginimea Sibiului, oferte recomandate:

Pensiunea Calin Marginimea Sibiului  

foto Pensiunea Calin - Marginimea Sibiului
Galerie foto hotel
Pensiunea Calin este situata in localitatea Gura Raului la soseaua principala intr-o zona deosebit de pitoresca. Aceasta este o cladire construita in stil nemtesc, cu poarta inalta si curte interioara foarte spatioasa.
Pensiunea poate oferi cazare pentru maxim 10 persoane in 5 camere repartizate astfel: la parter sunt 2 camere cu baie comuna si TV iar intr-o alta parte a parterului sunt asezate o camera cu baie proprie si TV cat si un living pentru servirea mesei (intrare separata). La etaj puteti gasi 2 camere cu baie proprie si TV.
Toate interioarele sunt decorate cu mult gust pastrand traditionalismul caracteristic Marginimii Sibiului. Incalzirea este realizata atat central cat si cu soba de ... detalii oferte
 

vacante meridiane
reduceri de sezon


Revelion 2018 orase europene
orase europene
Revelion 2018

Revelion 2018 destinatii exotice
destinatii exotice
Revelion 2018Descriere pe Pinterest

Descriere pe Google+


Descriere.ro este detinut si operat de Meridian Travel S.R.L.